Kanapka a’la Subway

Do zrobienia tej kanapki wspaniale nadają się kotlety mielone (np. z indyka) oraz świeża bagietka korzenna. By kanapka smakowała co najmniej tak, jak ta z Subwaya wcale nie trzeba mieć wybitnych zdolności kulinarnych (na szczęście!).

Ja na dziś polecam kanapkę z kotletem mielonym z indyka. Tutaj znajdziecie informację jak go przygotować.

Składniki (na 3 kanapki):

  • 3 kotlety z indyka
  • 1 pomidor – pokrojony w cienkie plastry
  • 1 mała cebulka – posiekana w drobną kostkębagietka korzenna
  • kilka liści sałaty
  • 1/4 papryki, np. żółtej, pokrojonej w cienkie paski
  • ketchup
  • pieprz
  • bagietka korzenna
  • listki bazylii (opcjonalnie)

Przygotowanie:

  1.  Bagietkę kroimy na 3 równe części. Każdą z nich należy przekroić na pół i podgrzać przez 3 minuty w piekarniku w temperaturze 150 st.
  2. Wyciągamy bagietkę z piekarnika i smarujemy obie jej części ketchupem. Kładziemy na dolnej części kotleta, następnie kawałki sałaty, plastry pomidora, 2 łyżeczki posiekanej cebulki oraz 4 paski papryki oraz 3 posiekane listki bazylii. Przykrywamy kanapkę drugą częścią bagietki.

A tak wygląda gotowa kanapka:

Kanapka ala Subway

Reklamy

2 responses

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s